Direktlänk till inlägg 3 maj 2010

Bra och dåligt

Av Anna - 3 maj 2010 19:33

Ibland ger vi kissarna (läs Esmeralda) lite god blötmat för att variera lite i vardagen och det har fungerat bra eftersom Kanebo inte gillat blötmat över huvud taget. Nu har det tyvärr fallit sig så att hon helt plötsligt börjat äta upp.. 

En del av mig säger hurra, Den andra delen säger tyyypiskt.. Kanebo är tillräckligt kraftig och behöver inte mer mat. Esmeralds är så smal att benknotorna sticker ut känns det som, så hon behöver lägga på sig lite..

Men visst är det bra att Kanebo börjat äta andra saker också än bara torrfoder. Det måste vara sundare med en varierad kost känns det som.

   Så här gott är det med smarrig blötmat!

   Kanebo som annars bara äter torrfoder eller skinka... =) Framsteg!!!


Nu är det även konstaterat, de leker aktivt med varandra! För oss här hemma känns det underbart, för då är vi lite närmare någon typ av husfrid.


/Anna

 
 
Ingen bild

Förbipasserande

4 maj 2010 19:16

Blötmat innehåller en stor del vatten varför det borde vara tvättom. Låt den överviktiga katten käka blötfoder och den underviktiga torrfoder. ;)

 
Ingen bild

Fanny

4 maj 2010 21:34

Åh vad roligt att de leker nu!
Haha, känner igen det där matproblemet, det var nästan uteslutande därför vi fick sluta vara jourhem. Vår egna kisse blev så smälltjock på kuppen när vi försökte få i Essie tillräckligt att hon inte orkade leka längre. Så livet blev hårt sen, med enbart diet-torrfoder. =)

 
Anna

Anna

5 maj 2010 13:39

@ Förbipasserande
Det var ett bra tips, ska nog försöka mig på det. Jag kollade lite på innehållsförteckningarna igår kväll när jag gav dem lite extramat, och du har rätt i att blötmaten inte innehåller alls lika mycket fett. Det var en otrolig skillnad mot t o m dietfodret.. Ska nog ta och mixtra lite hemma ikväll. Kanebo får blötmat och Essie får blötmat och torrfoder blandat.

@Fanny
Haha, jag förstår vad du menar, Kanebo har till och med börjat tränga undan Essie när hon har ätit upp och det finns kvar mat i andra skålen. Jag får sitta och passa dem så att Essie äter upp sin portion och inte låter Kanebo mumsa upp alltihopa. Det har inneburit att Kanebo nu mera sitter och tigger nedanför soffan för Essies mat står på bordet (för att jag senare ska kunna servera Essie när hon återfått modet och aptiten)

Det är lite roligt att hon tiger för då kan vi tjuvklappa lite vid soffan och det är bra övning!
/Anna

http://kattdagis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 29 januari 2012 10:09

Hej alla kära!   Efter en tids tystnad är det dags att säga farväl och adjö för denna gång. Vi tog beslutet redan i somras att Watson och Pishi skulle bli våra sista jourkatter. Vi har hållt på med det här i över fyra år nu och det är dags att ta...

Av Anna - 6 november 2011 13:56

Just nu går det ganska bra! Vi gör stora tasskliv i rätt riktning nästan hela tiden. Watson har fått smak på det här med att jaga matbitar, och kommer fram till kökströskeln när vi står och lagar mat på kvällen för att kolla in läget. Då tar jag fram...

Av Anna - 22 oktober 2011 12:33

Nu har det gått en vecka sedan vi lämande tillbaka lill-Pishi, och Watson har slutat gå runt och jama på nätterna. Han har blivit lite mer tillbakadragen eftersom hon inte är här och får fart på honom, men inte så mycket som jag hade trott. Han komme...

Av Anna - 15 oktober 2011 08:16

Idag är det dags för vår lilla hoppetossa att åka tillbaka till Kattstallet så att hon lättare kan bli såld och få komma till ett permanent hem. Förhoppningsvis så kommer hon våga visa sin bästa sida, och visa hur söt och sprallig hon är.   Det ä...

Av Anna - 28 september 2011 10:04

Hurra, jag såg just att Esmeralda är bokad!! Hon bodde hos oss i ca 6 månader förra året och är en riktig liten mysflicka. Hoppas hon får ett bra hem som förstår att hon har lite bagage, men att det finns en mysig liten bustjej under den rädda fasade...

Ovido - Quiz & Flashcards