Alla inlägg den 25 mars 2010

Av Anna - 25 mars 2010 19:56

FRAMSTEG!!!!!

Vi har övat och lirkat och testat och försökt, men för ca två veckor sedan så började det släppa... Vi kan klappa på huvudet!!!!

Fröken morrochfräs har alltid varit väldigt restriktiv med var i lägenheten och var på kroppen vi får klappa. Nu har hon äntligen helhjärtat släppt huvudspärren.

Vi filmade lite för att visa alla hur duktig hon är. Tyvärr är nog inte ljudet så bra, om det varit bättre hade ni hört hennes spinn.




Idag är det en vecka sen vi hemtade hem Esmeralda. Hon har vant sig vid oss och Kanebo väldigt fort och krupit ur sitt skal i en rasande takt. Hon kommer fram och väntar tålmodigt vid matskålen på kvällen och på morgonen kommer hon ända in i badrummet och svansar runt för att säga god morgon och påpeka att matskålen nog behöver fyllas på. Igår var första gången hon strök sig mot våra ben, fram tills dess var det bara spinnande på avstånd. Idag har Martin fått klappa litegranna trots att hon såg handen. Än så länge är det bara när det vankas mat eller medan hon äter, men det blir nog mer snart. Esmeralda är väldigt lekfull och när Kanebo springer iväg för att få vara ifred kommer Esmeralda sättande efter som ett skott.


   De har lite olika stil när de väntar          


Kanebo har blivit hoppigare och spralligare sedan Esmeralda kom hit, hon är även mer nervös för plötsliga ljud, men de två har i alla fall kunnat nosa på varandra och äter mat samtidigt i samma rum! Men för det mesta fräser Kanebo vilt om Esmeralda närmar sig och hon känner sig trängd. Står hon vid våra ben så går det däremot bra, då har tillochmed Esmeralda fått stryka sig mot Kanebo utan fräs.


  

Se! Det går ju riktigt bra...


Såsmåningom kommer det film på Esmeralda också, men tillsvidare får ni nöja er med bilder.


/Anna

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards