Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

Memory lane

Av Anna - 31 mars 2010 21:29

Jag satt och kollade på gamla bilder och fick för mig att presentera de katter vi har tagit hand om genom åren. Vi har hållit på med det här sedan hösten 2007 och har hunnit ta hand om sex olika katter inklusive Kanebo och Esmeralda. Om jag räknar kattungarna blir det nio, men det känns fel att ta med dem i räkningen eftersom de var här så kort tid och det inte behövdes särskilt mycket arbete och tålamod med dem. (Eller tålamod behövdes det massor av men inte på samma sätt som med en vuxen katt som behöver socialiseras)


Först ut var Isolde. Hon var bara drygt ett år när hon kom till oss men hade redan fått en kull kattungar. Hon var blyg och försiktig och på Kattstallet trivdes hon inte sådär jättebra.

Vi hade henne bara i ca en månad för hon hade turen att få komma till ett permanent hem direkt från oss. Det är inte jättevanligt att potentiella köpare kommer hem till jourhem, men Isolde hade tur.

Det senaste vi hörde från Isolde var att hon hade det väldigt bra och trivdes med sin kattkompis som fanns i hemmet sedan tidigare.


   Isolde

När vi fick veta att Isolde skulle flytta så tog vi hem en till katt, Mazarin, för att få en smidig övergång hade vi tänkt. Det visade sig att Isolde och Mazarin kände varandra redan på kattstallet och hade gillat att ligga och mysa tillsammans i buren. Det bådade gott och medan Isolde fortfarande var kvar hemma hos oss så kunde vi nästan klappa Mazarin utan att han blev alltför skraj. Tyvärr höll det inte i sig när Isolde flyttade utan Mazarin bosatte sig i garderoben i hallen. Det tog ungefär tre månader innan han besämde sig för att lita på oss. Han var bara ett halvår gammal när han kom till oss men redan då hade rädslan för tvåbeningar satt sig ganska djupt.

Men när han väl släppte på rädslan så blev han den absolut mysigaste kissen man kan tänka sig. Så fort vi gick mot soffan så kom han springande och skulle ligga i knät eller bli borstad och han spann som en symaskin. =)


   Mazarin

Strax efter det att Mazarin blivit social så tog vi hem Jessie. En stor hankatt som kom ifrån ett asfaltshål i Älvsjö industriområde. (Samma plats som Kanebo kommer ifrån så de kände nog varandra)

Jessie och Mazarin kom bra överens men tyvärr så gick det inte att lura Jessie till att komma nära genom att klappa på Mazarin. Han var otroligt rädd för händer (vilket Kanebo också var i början) och det tog ett bra tag innan han vågade äta ur handen. Men oj vad matglad han var! Tack vare det så kunde vi börja stryka honom över ryggen medan han åt, men aldrig annars. 

När vi haft Mazarin i åtta månader bestämde vi oss för att lämna tillbaka honom till stallet så att han skulle bli såld snabbare. Jessie blev inte helt nöjd med att bli av med sin kompis, men han drog sig inte tillbaka i alla fall.


   Jessie

Ganska snart efter att vi lämnat tillbaka Mazarin ringde Kattstallet och frågade om vi kunde ta en katt till eftersom det hade blivit lite kaotiskt på stallet. 

Vi fick hem Smulan.

Hon var inte ett dugg osocial. Hon var tvärtom väldigt väldigt social. Ända tills hon smällde ifrån och blev jättearg. Jessie fick börja passa sig, för Smulan var en riktig retsticka. Men väldigt väldigt söt. Kattstallet ville ha hjälp med att få henne mindre aggresiv, så vi fick helt enkelt lära oss hur man uppfostrar katter. Hittills hade det mest varit lock och mutor och kel, men nu var det fy och nej och aj. Hon lärde sig riktigt fort och det tog inte lång tid innan hon sov med oss i sängen och var riktigt charmig. Jessie däremot var inte helt nöjd, men vi jobbade på med honom och en dag fick vi respons i form av att han reste upp ryggen och rumpan när jag strök honom över ryggen. Han verkade gilla beröringen. "Tyvärr" hann vi aldrig komma längre med Jessie trots att han varit hos oss i ett år, för en dag när vi var på kattstallet så träffade vi på en person som var intresserad av att kolla på honom. Det slutade med att han blev köpt och ibland får vi rapporter om hur bra han har det där. =)

Smulan lämnade vi tillbaka strax innan Jessie skulle flytta och hon blev såld efter ca ett halvår. Kattstallet berättade att hon har det bra hos sin nya ägare, en person som gillade hennes speciella personlighet.


   Smulan

Efter påsk förra året hämtade vi Kanebo och om det kan ni läsa i tidigare inlägg.


(Den som är observant kan notera att alla katter vi har haft har varit svarta, svartvita eller gråa..  =) Isolde och Mazarin var nästintill identiska, bara att Mazarin var större)


Glad påsk till alla som orkade läsa så här långt ner i inlägget

/Anna

 
 
helena

helena

2 april 2010 20:32

hej!
Missan var ju väldigt rädd i början så hon låg ju bara gömd på flera ställen i lägenheten. men Ziggy var lite på henne å var såklart nyfiken men hon brydde sig inte så mycket.
Men de blev ju bättre men de har aldrig bråkat som ett riktigt katt bråk mne det lek bråker å är på varandra hela tiden å speciellt på nätterna såklart då de är "deras" tid.
De gillar varandra jättemycket å Missan är ju en sådan katt som kommer behöva andra katter som sällskap i sitt liv.

Ska du behålla någon av era lr har du bara en lr fler?

Glad påsk!

http://sjoborg.blogg.se

 
Anna

Anna

4 april 2010 21:45

Då är det nog så att Missan är mer av en kattgillarkatt än Kanebo. Hon skulle nog passa bra som ensamkatt om hon inte hittar någon hon tycker speciellt bra om.

Vi kommer inte att behålla någon av kissarna, utan vi kör på som jourhem. Det är ändå ganska belönande när det börjar släppa för dem. =)

Glad påsk!

http://kattdagis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 29 januari 2012 10:09

Hej alla kära!   Efter en tids tystnad är det dags att säga farväl och adjö för denna gång. Vi tog beslutet redan i somras att Watson och Pishi skulle bli våra sista jourkatter. Vi har hållt på med det här i över fyra år nu och det är dags att ta...

Av Anna - 6 november 2011 13:56

Just nu går det ganska bra! Vi gör stora tasskliv i rätt riktning nästan hela tiden. Watson har fått smak på det här med att jaga matbitar, och kommer fram till kökströskeln när vi står och lagar mat på kvällen för att kolla in läget. Då tar jag fram...

Av Anna - 22 oktober 2011 12:33

Nu har det gått en vecka sedan vi lämande tillbaka lill-Pishi, och Watson har slutat gå runt och jama på nätterna. Han har blivit lite mer tillbakadragen eftersom hon inte är här och får fart på honom, men inte så mycket som jag hade trott. Han komme...

Av Anna - 15 oktober 2011 08:16

Idag är det dags för vår lilla hoppetossa att åka tillbaka till Kattstallet så att hon lättare kan bli såld och få komma till ett permanent hem. Förhoppningsvis så kommer hon våga visa sin bästa sida, och visa hur söt och sprallig hon är.   Det ä...

Av Anna - 28 september 2011 10:04

Hurra, jag såg just att Esmeralda är bokad!! Hon bodde hos oss i ca 6 månader förra året och är en riktig liten mysflicka. Hoppas hon får ett bra hem som förstår att hon har lite bagage, men att det finns en mysig liten bustjej under den rädda fasade...

Ovido - Quiz & Flashcards