Direktlänk till inlägg 4 april 2010

Just nu är vi inte jättepopulära här hemma

Av Anna - 4 april 2010 21:30


Esmeralda har sedan hon kom hit sett ut att ha väääääldigt länga klor. Mer dödliga vapen än klor faktiskt.. Hon har fastnat i mattan och soffan om hon "bakat" med tassarna och det har sett väldigt obekvämt ut.
Kanebo har vi lyckats klippa en gång och hon gillade det inte, men det gick, så vi bestämde att idag blev stora kloklippardagen..
Vissa skulle väl hävda att det är bättre att vänta tills de är tamare så att de inte förknippar omfamning med läskiga stunder, men vi lyckades med Mazarin och Smulan utan att de blev rädda. 
Så sagt och gjort, vi fångade in dem en och en och klippte alla 18 klorna. Kanebo återhämtade sig innom tio minuter efteråt, men Essie är fortfarande lite skakis och har retirerat till sina gömmor. Men jag tror nog att hon i alla fall kommer tycka att det är bekvämare nu än tidigare.
Eftersom våren har kommit till stan så passade vi på att ha balkongdörren öppen ett tag på eftermiddagen. Det är underbart att höra fågelsång och få frisk luft, men även roligt för katterna att kunna gå ut lite. För alla som undrar så har vi en väl inhängnad balkong så den är rymning/fall-säker. Annars hade vi inte kunnat njuta av en balkong om vi hela tiden var oroliga för att katterna skulle försvinna. Kanebo vet precis hur det fungerar, hon har till och med lärt sig att säga till när hon vill ut. Då sätter hon sig vid dörren och stirrar på oss tills vi öppnar.
Idag var inget undantag, hon traskade ut och kollade runt lite. Esmeralda däremot smög försiktigt ut och vände sig hela tiden om för att se att ryggen var fri. Kanebo satt och spanade in det hela från första parkett. Ett litet varv runt balkongen blev det innan hon bestämde sig för att det var nog lite läskigt i nuläget.

Esmeralda har sedan hon kom hit sett ut att ha väääääldigt länga klor. Mer dödliga vapen än klor faktiskt.. Hon har fastnat i mattan och soffan om hon "bakat" med tassarna och det har sett väldigt obekvämt ut. Kanebo har vi lyckats klippa en gång och hon gillade det inte, men det gick, så vi bestämde att idag blev stora kloklippardagen..


Vissa skulle väl hävda att det är bättre att vänta tills de är tamare så att de inte förknippar omfamning med läskiga stunder, men vi lyckades med Mazarin och Smulan utan att de blev rädda. 


Så sagt och gjort, vi fångade in dem en och en och klippte alla 18 klorna. Kanebo återhämtade sig innom tio minuter efteråt, men Essie är fortfarande lite skakis och retirerade till sina gömmor. Men jag tror nog att hon i alla fall kommer tycka att det är bekvämare nu än tidigare.



Eftersom våren har kommit till stan så passade vi på att ha balkongdörren öppen ett tag på eftermiddagen. Det är underbart att höra fågelsång och få frisk luft, men även roligt för katterna att kunna gå ut lite. För alla som undrar så har vi en väl inhängnad balkong så den är rymning/fall-säker. Annars hade vi inte kunnat njuta av en balkong om vi hela tiden var oroliga för att katterna skulle försvinna. Kanebo vet precis hur det fungerar, hon har till och med lärt sig att säga till när hon vill ut. Då sätter hon sig vid dörren och stirrar på oss tills vi öppnar. Idag var inget undantag, hon traskade ut och kollade runt lite. Esmeralda däremot smög försiktigt ut och vände sig hela tiden om för att se att ryggen var fri. Kanebo satt och spanade in det hela från första parkett. Några varv runt balkongen blev det innan Esmeralda bestämde sig för att det var nog lite läskigt i nuläget. När det blir lite varmare kommer det nog vara väldigt roligt att vara där ute.


   Esmeralda vågar sig ut


Väl övervakad av Kanebo..

  


/Anna


 
 
Ingen bild

Fanny

5 april 2010 19:05

Grattis till kloklipp! Du anar inte hur vi längtade efter att göra samma sak, håller helt med om kommentaren "dödliga vapen"...

 
Anna

Anna

7 april 2010 20:08

Hehe, jag förstår vad du menar. Men nu ser hon ut att trivas i alla fall! =)
Pluss att det kändes skönt att de inte gör varandra illa när Kanebo får för sig att Essie är för nära och smäller till. Jag tror inte att hon har klorna ute, men bättre att vara på säkra sidan.
/Anna

http://kattdagis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 29 januari 2012 10:09

Hej alla kära!   Efter en tids tystnad är det dags att säga farväl och adjö för denna gång. Vi tog beslutet redan i somras att Watson och Pishi skulle bli våra sista jourkatter. Vi har hållt på med det här i över fyra år nu och det är dags att ta...

Av Anna - 6 november 2011 13:56

Just nu går det ganska bra! Vi gör stora tasskliv i rätt riktning nästan hela tiden. Watson har fått smak på det här med att jaga matbitar, och kommer fram till kökströskeln när vi står och lagar mat på kvällen för att kolla in läget. Då tar jag fram...

Av Anna - 22 oktober 2011 12:33

Nu har det gått en vecka sedan vi lämande tillbaka lill-Pishi, och Watson har slutat gå runt och jama på nätterna. Han har blivit lite mer tillbakadragen eftersom hon inte är här och får fart på honom, men inte så mycket som jag hade trott. Han komme...

Av Anna - 15 oktober 2011 08:16

Idag är det dags för vår lilla hoppetossa att åka tillbaka till Kattstallet så att hon lättare kan bli såld och få komma till ett permanent hem. Förhoppningsvis så kommer hon våga visa sin bästa sida, och visa hur söt och sprallig hon är.   Det ä...

Av Anna - 28 september 2011 10:04

Hurra, jag såg just att Esmeralda är bokad!! Hon bodde hos oss i ca 6 månader förra året och är en riktig liten mysflicka. Hoppas hon får ett bra hem som förstår att hon har lite bagage, men att det finns en mysig liten bustjej under den rädda fasade...

Ovido - Quiz & Flashcards