Alla inlägg den 4 april 2010

Av Anna - 4 april 2010 21:30


Esmeralda har sedan hon kom hit sett ut att ha väääääldigt länga klor. Mer dödliga vapen än klor faktiskt.. Hon har fastnat i mattan och soffan om hon "bakat" med tassarna och det har sett väldigt obekvämt ut.
Kanebo har vi lyckats klippa en gång och hon gillade det inte, men det gick, så vi bestämde att idag blev stora kloklippardagen..
Vissa skulle väl hävda att det är bättre att vänta tills de är tamare så att de inte förknippar omfamning med läskiga stunder, men vi lyckades med Mazarin och Smulan utan att de blev rädda. 
Så sagt och gjort, vi fångade in dem en och en och klippte alla 18 klorna. Kanebo återhämtade sig innom tio minuter efteråt, men Essie är fortfarande lite skakis och har retirerat till sina gömmor. Men jag tror nog att hon i alla fall kommer tycka att det är bekvämare nu än tidigare.
Eftersom våren har kommit till stan så passade vi på att ha balkongdörren öppen ett tag på eftermiddagen. Det är underbart att höra fågelsång och få frisk luft, men även roligt för katterna att kunna gå ut lite. För alla som undrar så har vi en väl inhängnad balkong så den är rymning/fall-säker. Annars hade vi inte kunnat njuta av en balkong om vi hela tiden var oroliga för att katterna skulle försvinna. Kanebo vet precis hur det fungerar, hon har till och med lärt sig att säga till när hon vill ut. Då sätter hon sig vid dörren och stirrar på oss tills vi öppnar.
Idag var inget undantag, hon traskade ut och kollade runt lite. Esmeralda däremot smög försiktigt ut och vände sig hela tiden om för att se att ryggen var fri. Kanebo satt och spanade in det hela från första parkett. Ett litet varv runt balkongen blev det innan hon bestämde sig för att det var nog lite läskigt i nuläget.

Esmeralda har sedan hon kom hit sett ut att ha väääääldigt länga klor. Mer dödliga vapen än klor faktiskt.. Hon har fastnat i mattan och soffan om hon "bakat" med tassarna och det har sett väldigt obekvämt ut. Kanebo har vi lyckats klippa en gång och hon gillade det inte, men det gick, så vi bestämde att idag blev stora kloklippardagen..


Vissa skulle väl hävda att det är bättre att vänta tills de är tamare så att de inte förknippar omfamning med läskiga stunder, men vi lyckades med Mazarin och Smulan utan att de blev rädda. 


Så sagt och gjort, vi fångade in dem en och en och klippte alla 18 klorna. Kanebo återhämtade sig innom tio minuter efteråt, men Essie är fortfarande lite skakis och retirerade till sina gömmor. Men jag tror nog att hon i alla fall kommer tycka att det är bekvämare nu än tidigare.



Eftersom våren har kommit till stan så passade vi på att ha balkongdörren öppen ett tag på eftermiddagen. Det är underbart att höra fågelsång och få frisk luft, men även roligt för katterna att kunna gå ut lite. För alla som undrar så har vi en väl inhängnad balkong så den är rymning/fall-säker. Annars hade vi inte kunnat njuta av en balkong om vi hela tiden var oroliga för att katterna skulle försvinna. Kanebo vet precis hur det fungerar, hon har till och med lärt sig att säga till när hon vill ut. Då sätter hon sig vid dörren och stirrar på oss tills vi öppnar. Idag var inget undantag, hon traskade ut och kollade runt lite. Esmeralda däremot smög försiktigt ut och vände sig hela tiden om för att se att ryggen var fri. Kanebo satt och spanade in det hela från första parkett. Några varv runt balkongen blev det innan Esmeralda bestämde sig för att det var nog lite läskigt i nuläget. När det blir lite varmare kommer det nog vara väldigt roligt att vara där ute.


   Esmeralda vågar sig ut


Väl övervakad av Kanebo..

  


/Anna


Ovido - Quiz & Flashcards